Alexandru Slusari: Companiile din Tiraspol, Sheriff și Tiroiltreid, importă combustibil fără a plăti accize sau TVA, iar cea mai mare cantitate ajunge la trupele ruse din regiune

  • 14 Iulie 2021 12:27
Alexandru Slusari: Companiile din Tiraspol, Sheriff și Tiroiltreid, importă combustibil fără a plăti accize sau TVA, iar cea mai mare cantitate ajunge la trupele ruse din regiune

Reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, consideră că una dintre sarcinile prioritare ale viitorului guvern este de a "opri importul de combustibil în Transnistria fără achitarea impozitelor".

Potrivit INFOTAG, el a reamintit pe facebook că "în fiecare an companiile din Tiraspol (Sheriff și Tiroiltreid), licențiate de Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energeticii, importă prin R. Moldova în R.Moldova aproximativ 50 de mii de tone de motorină și 30 de mii de tone de benzină fără plata accizelor sau TVA".

"În fiecare an, bugetul național pierde peste 0,5 miliarde de lei din această generozitate față de regiunea separatistă. Mai mult ca atât, cea mai mare parte a combustibilului se îndreaptă către Grupul Operațional al Forțelor Ruse, situat pe malul stâng al Nistrului", a menționat nemulțumit fostul vicepreședinte al formațiunii, care, la fel ca toată conducerea ei, a demisionat din cauza eșecului partidului la alegerile parlamentare .

Potrivit acestuia, "serviciile de transport pentru aceste operațiuni de import de combustibil în Transnistria sunt prestate de Estcon Construct”. 

"Este important ca prin una dintre primele decizii ale guvernului PAS să se pună capăt acestei ilegalități, care constă în trădarea intereselor Republicii Moldova și este însoțită de pierderi uriașe pentru bugetul național", a mai afirmat Alexandru Slusari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău