Alexandru Slusari spune care sunt schimbările rapide pe care le așteaptă de la noua guvernare

  • 09 August 2021 11:13
Alexandru Slusari spune care sunt schimbările rapide pe care le așteaptă de la noua guvernare

Reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, a menționat care sunt schimbările pe care noua guvernare poate să le facă la scurt timp după instalare.

Astfel, fostul vicepreședinte al Parlamentului susține că așteaptă ca, în următoarele 2 săptămâni, Parlamentul să efectueze lustrația politică, derivată din Declarația privind capturarea statului în perioada 2016-2019.
 
„Platforma DA, în special colegul meu Vasile Năstase, a lăsat un proiect de lege, care poate fi luat ca bază și care, evident, nu a putut fi adoptat în legislativul precedent de majorități toxice. Se propune ca în baza unui act legislativ special să fie destituiți din funcții toți șefii autorităților de reglementare, dependente de Parlament, care au fost numiți în perioada menționată de majoritatea parlamentară coruptă. În special mă refer la Consiliul Concurenței, ANRE, Curtea de Conturi, Consiliul Audiovizual, BNM, CNPF și alte entități.
Mai mult decât atât, ar fi logic să fie sancționați cu interdicția de a ocupa funcții de demnitar public și cei, care au votat asemenea desemnări sau au semnat actele de desemnare. Mă refer la deputați din majoritatea parlamentară Plahotniuc 2016-2019 , precum și la Igor Dodon, care semna decrete privind numirea judecătorilor.
Totodată, aștept ca la următoarea ședință a Guvernului să fie demiși toți șefii Agențiilor subordonate executivului și să fie pornite procedurile de audit complex în cadrul acestor entități. În special, pun accent pe Agenția Servicii Publice, Agenția Proprietății Publice și Agenția Națională de Securitatea Alimentelor”, a subliniat Alexandru Slusari. 
 
Menționăm că Guvernul Natalia Gavriliță a fost învestit vineri, 6 august, după ce a fost votat în Parlament de 61 de deputați. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău