Alexandru Slusari: Se vede diferența izbitoare în privința eficienței Guvernului României în gestionarea crizei pandemice comparativ cu acțiunile Executivului din Chișinău

  • 31 Mai 2020 12:28
Alexandru Slusari: Se vede diferența izbitoare în privința eficienței Guvernului României în gestionarea crizei pandemice comparativ cu acțiunile Executivului din Chișinău

La două săptămâni după ridicarea stării de urgență, numărul celor contaminați cu noul coronavirus este în creșterea constantă și semnificativă, atenționează deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului. El observă că ieri, în Republica Moldova au fost înregistrate 202 cazuri noi de infecție, cu 51 mai multe decât în România.

”Peste Prut în aceeași perioada se atestă scăderea substanțială a numărului infectaților. Cu toate problemele existente în domeniul sănătății, se vede diferența izbitoare în privința eficienței Guvernului României în gestionarea crizei pandemice comparativ cu acțiunile Executivului din Chișinău”, subliniază deputatul Platformei DA. Potrivit lui, motivul eșecului în acest domeniu ar fi ”docilitatea și subordonarea acestui guvern intereselor meschine politice ale lui Igor Dodon. Executivul a gestionat criza sanitară, având prioritatea nu interesele cetățenilor și economiei, ci strategia electorală a stăpânului. Toată perioada pandemiei Igor Dodon a sfidat demonstrativ toate regulile antiepidemiologice, stabilite în acte normative”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.
 
În acest sens, deputatul consideră că era necesară sancționarea lui Igor Dodon pentru abaterile de la normele sanitare. ”Prim-ministru României Orban, după apariția pe rețelele de socializare acelei poze virale, a fost amendat cu 3000 lei românești sau peste 12 mii lei moldoveneștii. Pentru că nu a purtat masca în spațiu închis. Așa funcționează un stat de drept, în care toți sunt egali în fața legii. (...) Dar eu sunt ferm convins că dacă la prima sfidarea a normelor sanitare Igor Dodon ar fi fost amendat cu 25 mii lei, situația epidemiologică la moment era mult mai pozitivă”, a subliniat Alexandru Slusari.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău