Alexandru Slusari: Platforma DA de o lună solicită sprijin public de la PAS pentru un alt guvern

  • 17 Iunie 2020 10:24
Alexandru Slusari: Platforma DA de o lună solicită sprijin public de la PAS pentru un alt guvern

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, de o lună, solicită sprijin public de la Partidul Acțiune și Solidaritate pentru un alt guvern, „unul competent, credibil, un guvern anticriză, proeuropean și antioligarhic”. O spune vicepreședintele Platformei DA, deputatul Alexandru Slusari, care menționează că formațiunea reiterează că politic situația este contra cronometrului și solicită încă o dată colegilor de la PAS să se pronunțe public și responsabil cu privire la susținerea guvernării, asumate de Platforma DA, transmite IPN.

„Noi singuri ne propunem ca acest executiv, deja etichetat un guvern de sacrificiu, să fie susținut cu peste 51 de voturi, cu excepția grupării Șor. În componența lui categoric nu vor fi incluși reprezentanții grupului Pro Moldova și să nu fie construită nicio alianță. Deputații urmează să voteze doar pentru programul de guvernare și un cabinet de miniștri profesioniști și integri, capabili să gestioneze situația extrem de dificilă în care se află țara. Adică, propunerea Platformei DA nu are nimic de a face cu alianță cu dracul, pe care alții erau deja gata să o facă”, susține Alexandru Slusari.

Potrivit lui, deși anterior Platforma DA a susținut necondiționat guvernul – „ideea guvernului minoritar autopropus și condus de Maia Sandu”, precum și a făcut și alte cedări, se constată că Maia Sandu este mult mai exigentă față de colegii săi din fostul bloc ACUM. „Și ne zice că, de facto, este de acord să rămână la putere Guvernul Chicu, dacă Platforma DA nu obține un mesaj public de sprijin din partea PDM. Înțelegem și noi foarte bine că fără marea parte a deputaților din Partidul Democrat nu poate fi instaurat alt cabinet de miniștri. Cunoaștem precis că fracțiunea PDM, cu excepția a două-trei persoane, se simte foarte incomod în coaliția cu Dodon. Dar văzând poziția PAS, putem aștepta, cu probabilitatea de 99% că, în asemenea condiții cei din Partidul Democrat vor spune că Platforma DA nu are suport nici măcar de la cel mai apropiat partid ideologic, membru în familia popular-europeană”, menționează deputatul într-o postare pe Facebook.

În opinia sa, „cercul este închis, iar Igor Dodon și Ion Chicu pot dormi liniștit și pot fura mai departe cel puțin până în campania electorală, când vor fi iar inundați de criticile sonore ale opoziției”. „Dar dacă poziția colegilor noștrii de la PAS rămâne intactă, de acum încolo criticile lor, adresate Guvernului Chicu-Dodon nu știu dacă vor mai conta și dacă vor mai avea vreo credibilitate”, a mai spus Alexandru Slusari.

Reacția deputatului vine după ce Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că Partidul Acțiune și Solidaritate este deschis pentru opțiunea Andrei Năstase prim-ministru. Însă contează să fie identificate cele 51 de voturi pentru învestirea noului guvern. „Trebuie să vedem care sunt condițiile celorlalți care ar susține acest guvern și să vedem dacă sunt interese ascunse. Și, în special, așa cum am spus, sunt două fracțiuni despre care nu știm prea multe sau ceea ce știm nu este de bine”, a declarat Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău