Alexandru Slusari: Nu cred că acest episod va fi iertat de veterani. Igor Dodon este cel care a încins spiritele

  • 17 Iulie 2020 11:37
Alexandru Slusari: Nu cred că acest episod va fi iertat de veterani. Igor Dodon este cel care a încins spiritele

Reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, susține că singurul lucru pe care l-au vrut protestatarii care au manifestat în centrul Capitalei este să se întâlnească cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi pentru a-i transmite revendicările, însă aceasta a refuzat „fără invocarea unei motivări plauzibile”.

„Am încercat de trei ore să vorbim cu doamna Greceanîi să organizeze întălnirea cu 5 reprezentanți ai veteranilor. (...) În toată această perioadă cei, care au fost pe prima linie a apărării independenței țării noastre, au stat sub ploaie, fiind ignorați de "stataliștii" marca Dodon. Iar mai apoi poliția aservită a aplicat disproporțional și nejustificat forța. Rușine este puțin spus. Eroii au fost umiliți cras. Nu cred că acest episod va fi iertat de veterani. Igor Dodon este cel care a încins spiritele”, a declrat Slusari. 

Menționăm că protestul de ieri al veteranilor a fost marcat de mai multe incidente vioente între manifestanți și forțele de ordine, fiind reținute mai multe persoane. De asemenea, unii manifestanți au avut nevoie de îngrijiri medicale. Veteranii răboiului de pe Nistru au protestat față de „inacțiunea autorităților” în legătură cu instalarea posturilor ilegale în Zona de Securitate de către regimul separatist, dar și față de faptul că mai multe promisiuni ale guvernării nu ar fi fost îndeplinite. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău