Alexandru Slusari | Moțiunea de cenzură împotriva ministrului Apărării a fost respinsă în cadrul ședinței Biroului permanent al Parlamentului

  • 04 Decembrie 2019 16:03
Alexandru Slusari | Moțiunea de cenzură împotriva ministrului Apărării a fost respinsă în cadrul ședinței Biroului permanent al Parlamentului

Moțiunea de cenzură împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, a fost respinsă astăzi în cadrul ședinței Biroului permanent al Parlamentului.

Astfel, potrivit deputatului Blocului ACUM, Alexandru Slusari, cinci deputați PSRM și deputatul PD, Dumitru Diacov au calificat moțiunea ca fiind inadmisibilă, motivând că „are un caracter individual și nu vizează politicile ministerului”. „Menționăm că dl. Filip a plecat de la ședință, iar dna Babuc nu a susținut respingerea moțiunii”, a mai spus deputatul.

De asemenea, Alexandru Slusari a anunțat că deputații PSRM și PD au respins includerea pe ordinea de zi a proiectului Hotărării privind crearea Comisiei de Anchetă cu investigarea circumstanțelor lichidării celor trei bănci devalizate. „Vă amintesc că recomandarea pentru creare o astfel de comisie se conține în Raportul pe furtul miliardului, intocmit și votat împreună cu deputații socialiști. Cred că deja se vede cine și ce dorește pe subiectul jafului bancar”, a precizat Alexandru Slusari.

El a mai afirmat că „la fel, coaliția roșu-albastru a respins proiectul Platformei DA privind crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor evenimentelor din 7 aprilie 2009”.

Menționăm că deputații Blocului ACUM au prezentat în Parlament o moțiune de cenzură împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, referitor la declarațiile prin care lăudat armata din Donbas, motivând că acestea ar sfida integritatea Ucrainei. La rândul său, ministrul a afirmat că declarațiile respective au fost scoase din context și a acuzat deputații Blocului ACUM de manipulare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău