Alexandru Slusari: După alegerile prezidențiale vom avea alegeri parlamentare anticipate

  • 28 Februarie 2020 08:24
Alexandru Slusari: După alegerile prezidențiale vom avea alegeri parlamentare anticipate

Platforma Demnitate și Adevăr nu va mai accepta niciodată o altă coaliție cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, or, în viziunea vicepreședintelui formațiunii Alexandru Slusari, PSRM este o anexă pe care președintele Igor Dodon o folosește ori de câte ori are nevoie. Totodată, vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari spune că o coaliție ar fi greu de imaginat și cu Partidul Democrat din Moldova în situația în care se află acesta, informează IPN.

„Noi cu mare greu am acceptat prima coaliție cu Igor Dodon și sper să fie ultima. Dacă la un moment dat aveam un gram de naivitate că PSRM nu este o anexă care-i aparține lui Igor Dodon, ulterior s-a dovedit a fi anume așa. La ora actuală, coaliția cu PSRM este egală cu o coaliție cu Igor Dodon. Pentru noi, Igor Dodon este persoană indezirabilă”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de  televiziune N4.

Întrebat dacă în urma alegerilor prezidențiale Platforma DA se gândește la o coaliție cu PDM, Alexandru Slusari afirmă că cel mai probabil, din cauza democraților, în urma prezidențialelor se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate.

„Eu consider că cel mai probabil după alegerile prezidențiale, mai devreme or mai târziu ne așteaptă alegeri anticipate. Văd situația din Parlament și Partidul Democrat este în fază de descompunere, iar mai devreme sau mai târziu majoritatea are să dispară. Procesul este unul foarte accelerat. În situația în care nu este clar ce se întâmplă în PDM va fi greu de discutat coalițiile”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului.

În concluzie, deputatul spune că actualul legislativ va fi foarte greu de gestionat din cauza rupturii care are loc în Partidul Democrat.

„O grupare s-a desprins, pe interior se formează alte grupuri. Din aspectul matematic, politic, la ora actuală nu văd o alianță cu PDM. În general, nu văd situația coalizării cu PDM în starea în care este, dar îmi este frică că această stare se va înrăutăți”, a conchis Alexandru Slusari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău