Alexandru Slusari, despre terenuri din zona Capitalei | „Se vehiculează că urmează să fie construite: un hotel, o zonă de odihnă, câteva obiecte comerciale”

  • 28 Octombrie 2019 14:18
Alexandru Slusari, despre terenuri din zona Capitalei | „Se vehiculează că urmează să fie construite: un hotel, o zonă de odihnă, câteva obiecte comerciale”

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, le solicită Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Generale să cerceteze darea în arendă a trei terenuri cu destinație agricolă din zona Chișinăului.

Loturile, care se află pe strada Grenoble, au împreună o suprafață de aproximativ 10 ha și se află în proprietate publică, însă au fost arendate printr-o hotărâre de guvern din 27 februarie 2019. Deputatul îi va cere executivului să revizuiască proiectul care a fost prezentat de către Vladimir Baldovici, fostul șef al Agenției Proprietății Publice, și contrasemnat de către actualul consilier al lui Igor Dodon, Ion Chicu.

Cele trei terenuri, unul de 5 ha, altul de 2,7 ha și celălalt de 2,59 ha, au fost transmise firmelor SRL GRANDOIL și SRL PALAN, și unei persoane fizice, Ala Melihova, care este și proprietar al SRL PALAN. Iar, fondatorul SRL GRANDOIL ar fi compania SRL FINPAR INVEST, susține Alexandru Slusari.

Potrivit lui, legislația a fost încălcată prin faptul că nu s-a organizat licitație publică. Mai mult, terenurile au fost date în arendă cu scopul de a se construi un complex agro-industrial, însă legea limitează dreptul de construcție. Alexandru Slusari mai spune că s-a încălcat Codul funciar, pentru că sub paravanul hotărârii de guvern, se încearcă realizarea unui complex de odihnă, a unor pensiuni agroturistice și a unui hotel.

„Autorizație de construcție, din câte cunosc, firmele încă nu au. Dar, se vehiculează informația că urmează să fie construite: un hotel, o zonă de odihnă, câteva obiecte comerciale, care nu au nimic cu infrastructura agricolă de post-recoltare. Cu pensiunea agroturistică, noi ne-am lămurit deja că doar proprietarul are dreptul să facă”, a precizat Alexandru Slusari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău