Alexandru Slusari despre Guvernul Chicu: 100 de zile de eșecuri

  • 25 Februarie 2020 09:54
Alexandru Slusari despre Guvernul Chicu: 100 de zile de eșecuri

Vicepreședintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, califică actualul Guvern condus de premierul Ion Chicu ca fiind unul „antisocial, al corupției, care nu este capabil să deblocheze asistența macrofinaciară de la Uniunea Europeană, dar și care nu a făcut nimic pentru depășirea consecințelor fraudei bancare”. Potrivit lui, timp de 100 de zile, acesta a făcut mai multe eșecuri.

Într-o postare pe Facebook, vicepreședintele PPPDA explică că Guvernul Chicu, este unul antisocial deoarece a admis majorarea până la 45 % a tarifelor la transport interurban, micșorarea indexării pensiilor pentru peste 400 de mii de pensionari și reținerea salariilor bugetarilor, precum și majorarea semnificativă și nejustificată a prețurilor la carburanți.

Alexandru Slusari îl numește un „guvern al corupției” pentru că „a organizat un șir de licitații trucate pentru reabilitarea drumurilor, neavând surse de finanțare și cu încălcarea legislației achizițiilor publice”. „Guvernul Chicu a preluat de la guvernarea Plahotniuc mai multe scheme economice criminale, în special la Metalferos și a început să înstrăineze la prețuri derizorii proprietatea Moldovei în Ucraina”, mai scrie politicianul.

Alexandru Slusari menționează că guvernul condus de Ion Chicu nu a făcut nimic pentru depășirea consecințelor fraudei bancare, prin faptul că nu a exercitat nimic din sarcinile puse prin Hotărârea Parlamentului din 17 octombrie 2019 privind raportul de elucidare a circumstanțelor devalizării sistemului bancar. De asemenea, a refuzat aplicarea moratoriului asupra legii care prevede achitarea miliardelor furate de către cetățeni, ceea ce ar fi permis în anul 2020 disponibilizare a 853 milioane de lei pentru alte cheltuieli bugetare foarte importante. Și nici nu întreprinde nimic în vederea recuperării banilor furați, punctează Vicepreședintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr.

Guvernul Chicu mai este numit unul al „izolării internaționale”. „Toata politica echilibrată se reduce la faptul că Igor Dodon merge la vacanțe de lux și în Europa și în Asia, vorbește despre frați români, iar ministru lui de buzunar afirmă că Federația Rusă a oprit conflictul militar în Transnistria”, a scris acesta. „Dar cea mai mare problemă a executivului respectiv este că obiectivul principal al acestuia este departe de interesele cetățenilor și ține exclusiv de asigurare a celui al doilea mandat pentru Igor Dodon și, implicit, libertatea lui”, a mai spus Alexandru Slusari.

Guvernul în frunte cu Ion Chicu a fost învestit la mijlocul lunii noiembrie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău