Alexandru Slusari cere procurorului general informații detaliate în cazul Arenei Chișinău

  • 05 Septembrie 2020 16:36
Alexandru Slusari cere procurorului general informații detaliate în cazul Arenei Chișinău

Vicepreședintele Platformei DA și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, cere public procurorului general sau adjunctului său să iasă într-un briefing de presă sau să vină la Parlament cu informația detaliată pe cazul „risipei banilor publici în proporții deosebit de mari”, în cazul Arenei Chișinău, transmite IPN.

Alexandru Slusari spune că cheltuielile bugetare inițiale pentru proiect, de 43 de milioane de euro, deja s-au ridicat la 48. El crede că suma nu este finală. „Când obiectul va fi dat în exploatare nu cunoaște nimeni”.

„Nu mă voi liniști atâta timp cât autorii schemei cu Arena Națională nu vor fi trași la răspundere penală. Este vorba de 69 hectare de teren agricol, sustrase din circuitul comunei Stăuceni, unde oamenii nu au primit cotele în urma reformei agrare. Parlamentul lui Plahotniuc a votat acest lucru, iar Dodon l-a promulgat. Totul în baza unui studiu de fezabilitate elaborat prost și cu rea intenție la comanda ministerului economiei condus de Gaburici. Arena a fost construită pe 10 hectare, iar celelalte 59 au fost gajate și poate regajate, iar Moldova riscă în orice clipă să le piardă”, a scris Alexandru Slusari pe o rețea de socializare.

El mai spune că pe dosarul penal care a fost pornit în octombrie 2019, în calitate de deputat, primește doar „отписки” de la CNA și procuratură.

Potrivit unei investigații a Ziarului de Gardă, pentru a fi dat în exploatare și pentru ca complexul sportiv „Chișinău Arena” să fie funcțional, statul trebuie să mai achite peste 5 milioane de euro. Aceasta pentru că drumurile de acces către arenă nu au fost făcute și complexul nu a fost conectat la apeduct și canalizare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău