Alexandru Slusari: Cel mai probabil, vom iniția suspendarea lui Igor Dodon din funcție

  • 18 Mai 2020 19:00
Alexandru Slusari: Cel mai probabil, vom iniția suspendarea lui Igor Dodon din funcție

Opoziția nu exclude posibilitatea inițierii procedurii de suspendare din funcție a Președintelui Igor Dodon. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat luni jurnaliștilor vicepreședintele Parlamentului, vicepreședintele partidului Platforma "Demnitate și Adevăr" (Platforma DA), Alexandru Slusari, care a comentat acuzațiile de corupție lansate în adresa președintelui.

"Filmulețul devenit viral este un lucru foarte serios. Vom studia detaliat această secvență video (întâlnirea lui Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc) și, cel mai probabil, vom iniția procedura de suspendare a lui Dodon din funcție. Așteptăm ca procurorul să dea un răspuns cu privire la aceste acuzații. Dar, repet, după analiza tehnică a fișierului video, noi, în conformitate cu prevederile Constituției, vom lua toate măsurile pentru suspendarea Președintelui din funcție", a spus Slusari.

Potrivit Constituției, procedura de suspendare a Președintelui din funcție este foarte anevoioasă și aproape imposibilă. În cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției, Președintele Republicii Moldova poate fi suspendat din funcție de Parlament, cu votul a două treimi din deputați. Propunerea de suspendare din funcție poate fi inițiată de cel puțin o treime din deputați și se aduce, neîntârziat, la cunoștința președintelui. La rândul său, Președintele poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută. În prezent, Partidul pro-prezidențial PSRM deține peste o treime din locurile din Parlament - 37 din 101. Dacă propunerea de suspendare din funcție este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru de miterea Președintelui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău