Alexandru Slusari: Anunțul SUA îl poate introduce pe Plahotniuc în baza Interpol Chisinau

  • 14 Ianuarie 08:20
Alexandru Slusari: Anunțul SUA îl poate introduce pe Plahotniuc în baza Interpol
Chisinau

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari este de părere că dacă până acum fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc nu a fost introdus în baza de date a Interpolului pentru căutare internațională, anunțul făcut de Statele Unite ale Americii că nu îi va mai deschide viză ar putea contribui la acest lucru. Politicianul consideră că decizia SUA este un mesaj și pentru partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova și, astfel, mai multe țări ar putea urma exemplul Statelor Unite, transmite IPN.

„Eu nu știu care este situația cu Interpolul, este urmărit sau nu Vladimir Plahotniuc de Interpol... S-a vorbit că cererea a fost depusă, noi nu am văzut această cerere, noi nu știm care este reacția. Dacă până acum el nu a fost introdus în baza de date, eu cred că acest mesaj poate contribui. Și, în general, pentru partenerii externi, acesta este un semnal că această persoană este indezirabilă”, a afirmat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Vladimir Bolea susține că mesajul transmis de SUA este unul foarte important pentru justiția din Republica Moldova și confirmă faptul că lucrurile începute de Guvernul condus de Maia Sandu au fost corecte și trebuie continuate. În opinia lui, în Moldova se observă o recapturare a instituțiilor statului și mesajul SUA vorbește despre viitorul celor care încearcă această recapturare. Vladimir Bolea intuiește că mesajul anunțat de Michael Pompeo a fost transmis pentru președintele Igor Dodon.

Luni, 13 ianuarie, fostul oficial moldovean Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupție și are stabilită interdicția de a obține vize de intrare în SUA, a anunțat Secretarul de Stat al SUA, Michael Pompeo.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
5,28 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:65 %
Vint:3,6 m/s
Mon
7 °C
Tue
6 °C
Wed
10 °C
Thu
9 °C
Fri
5 °C

Curs oficial BNM 23 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1865 -0.0000
USD 17.7719 -0.0000
RON 4.0068 -0.0000
UAH 0.7293 -0.0000
RUB 0.2786 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău