Alexandru Slusari a atras din nou atenția asupra exportului de grâu, anunțând intenția unei companii de a exporta 6 mii de tone

  • 05 Mai 2021 12:07
Alexandru Slusari a atras din nou atenția asupra exportului de grâu, anunțând intenția unei companii de a exporta 6 mii de tone

Vicepreședintele "Platformei DA", Alexandr Slusari, a atras din nou atenția asupra problemei exportului de grâu, anunțând intenția uneia dintre companii de a exporta 6 mii de tone în Israel. Potrivit INFOTAG, el a scris despre acest lucru pe rețelele de socializare.

"Agrofloris-Nord a solicitat exportul primului lot de 6 000 de tone de grâu, care este depozitat în portul Giurgiulești. Fondatorul companiei este compania cipriotă Trezeme Limited, deținută de Vaja Jhashi. Destinația este Israelul", a scris deputatul.

Potrivit acestuia "Vaja acționează", iar "organele competente ale statului tac și nu interzic temporar exportul de grău".

Platforma DA este consecventă în asigurarea securității alimentare a țării și evitarea oricărei confuzii în privința grâului din rezerva de stat. Unele prețuri la alimente au crescut brusc în ajunul Paștelui. Cineva provoacă o creștere a prețului la pâine", a scris Slusari.

Problema exportării grâului din rezervele de stat a atras atenția publicului la sfârșitul lunii martie, când activiștii unui partid au blocat mai multe camioane cu mărfuri la intrarea în portul Giurgiulești. Agenția pentru rezerve materiale a explicat că este vorba despre 16,8 mii de tone de grâu, transferate din rezervele de stat către un agent economic, ca parte a procedurii standard pentru reîmprospătarea stocurilor. Mărfurile au fost transferate sub o garanție de returnare în același volum până în octombrie 2021. Politicienii au ridicat problema caracterului rezonabil al acestor exporturi în contextul crizei pandemice și a situației după seceta severă din 2020. Problema a fost discutată în cadrul ședinței Consiliul Suprem de Securitate, ulterior guvernul a introdus o interdicție pentru exportul de grâu până la 12 aprilie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău