Alexandru Slusari: „Insist pe amendamentul Platformei DA, să scoatem de la cheltuielile la datoria internă 853 de milioane de lei”

  • 18 Decembrie 2019 18:00
Alexandru Slusari: „Insist pe amendamentul Platformei DA, să scoatem de la cheltuielile la datoria internă 853 de milioane de lei”

Proiectul bugetului de stat pentru anul viitor a primit astăzi avizul comisiei economie pentru a fi votat în a doua lectură. Din cele peste 130 de amendamente ale deputaților, în valoare de 3,5 miliarde de lei, Guvernul a acceptat doar 73.

Deputatul Alexandru Slusari a propus ca 853 de milioane de lei să fie transferați  la surse de finanțare din contul dobânzilor plătite Băncii Naționale, după ce banii scoși din sistemul bancar au fost convertiți în datorie de stat în 2016. El recomandă ca banii să fie direcționați în agricultură.

„Eu am înțeles chiar de la Guvern că nu există un aviz negativ, ci mai mult unul neutru. Ei trebuie să mai analizeze, să mai vadă. Insist pe amendamentul Platformei DA, să scoatem de la cheltuielile la datoria internă 853 de milioane de lei”, a spus Alexandru Slusari.

Ministrul Finanțelor a insistat ca proiectul bugetului de stat să fie propus spre aprobare în forma avizată deja de guvern, iar amendamentul lui Alexandru Slusari ar putea fi luat în calcul la rectificarea bugetului, după ce efectele legii care pune pe umerii cetățenilor furtul miliardului vor fi abrogate. 

„Dacă legea este în vigoare, este corect ca în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor să fie incluse aceste prevederi. Formula cea mai eficientă, se examinează posibilitatea moratoriului și nu doar, sunt și alte posibilități”, Serghei Pușculița.

Până în noiembrie curent, BNM reușise să recupereze din procesul de lichidare a celor trei bănci devalizate 2,3 miliarde de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău