Alexandru Rjavitin a fost înrolat din nou în așa-numita armată de la Tiraspol

  • 05 Februarie 2020 13:40
Alexandru Rjavitin a fost înrolat din nou în așa-numita armată de la Tiraspol

Un tânăr din regiunea transnistreană, Alexandru Rjavitin, declarat dispărut în luna decembrie, a fost înrolat din nou în rândurile așa-numitei armate transnistrene, scrie TVR Moldova.

Pretinsul minister de interne din stânga Nistrului a recunoscut că tânărul a fost reținut și plasat într-un izolator din orașul Tiraspol.

Potrivit Asociației Promo-LEX, în august 2015, tânărul a fugit din structurile paramilitare din stânga Nistrului, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale. El a trecut râul Nistrul înot și s-a refugiat la Chișinău. Pentru că a evadat și a îndrăznit să vorbească despre condițiile și tratamentul inuman la care a fost supus, regimul separatist de la Tiraspol a deschis un ”dosar penal” pe numele acestuia.

Recent, la un post de televiziune din regiunea transnistreană, aceasta spune că a fost din nou înrolat și laudă reformele pe care le-au făcut regimul de la Tiraspol în armata separatistă.

Tinerii din regiunea transnistreană sunt înrolați forțat în structurile paramilitare ale regimului separatist. Mulți dintre aceștia încearcă să se eschiveze de la înrolarea în cadrul unor structuri de forță ilegale, refugiindu-se în dreapta Nistrului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău