Un bărbat care a evadat din structurile paramilitare din stânga Nistrului a dispărut din propria casă

  • 30 Decembrie 2019 14:45
Un bărbat care a evadat din structurile paramilitare din stânga Nistrului a dispărut din propria casă

Un cetățean din regiunea transnistreană, care a reușit să evadeze din structurile paramilitare din stânga Nistrului acum patru ani, a dispărut. Anunțul a fost făcut de către Asociația Promo-LEX, care sesizează instituțiile de la Chișinău să investigheze dispariția acestuia. Alexandru Rjavitin ar fi dispărut din propria casă din localitatea Pervomaisc, r-l Slobozia, din regiunea transnistreană a R. Moldova.

Asociația presupune că acesta a fost răpit de către structurile de forță ale administrației de la Tiraspol, și acum este deținut în ”Izolatorul de detenție provizorie al miliției din Tiraspol”.

Anterior Alexandru Rjavitin a fost înrolat în structurile paramilitare din stânga Nistrului, și în august 2015 a reușit să evadeze, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale.

El a trecut înot râul Nistrul și a mers trei zile pe jos până la Chișinău, în uniformă militară și în șlapi, pentru că nu a mai suportat umilințele și bătăile la care era supus. Pentru că a evadat și a îndrăznit să vorbească despre condițiile și tratamentul inuman la care a fost supus, administrația de la Tiraspol i-a deschis ”dosar penal”.

Efectuarea „serviciului militar” în regiunea transnistreană este obligatorie, eschivarea de la înrolare fiind sancționată cu amendă de cca 600 de dolari americani sau cu până la 2 ani de închisoare.

Asociația Promo-LEX solicită Biroului pentru Reintegrare și Avocatului Poporului (Ombudsman), să întreprindă acțiuni prompte de stabilire a locului detenției lui Alexandru Rjavitin. De asemenea, ei cer să stabilească motivele reținerii, starea deținutului și condițiile de detenție ale acestuia. Promo-LEX cere prim-ministrului și președintelui Republicii Moldova, să întreprindă acțiuni prompte în vederea eliberării imediate și necondiționate din detenție ilegală a lui Alexandru Rjavitin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău