Alexandru Popovici: ”Akord” ar trebui să reprezinte Republica Moldova la Eurovision

  • 17 Iulie 2013 12:27
Alexandru Popovici: ”Akord” ar trebui să reprezinte Republica Moldova la Eurovision

Trupa ”Akord” este cea care ar trebui să reprezinte Republica Moldova la ediția din acest a concursului muzical Eurovision, este concluzia companiei de monitorizare MediaForrest.

Alexandru Popovici, directorul pentru Moldova al firmei multinaționale din lumea spectacolului, a dat publicității raportul de monitorizare al modului de desfășurare a preselecției naționale pentru întrecerea muzicală europeană.

27 de posturi de radio și 18 stații tv au fost monitorizate în perioada 16 ianuarie-7 martie pentru a sonda care sunt preferințele publicului în privința piesei cu care Republica Moldova se va înscrie la Eurovision. Potrivit raportului dat publicității astăzi, cântecul formației Akord a fost cel mai solicitat de către ascultătorii moldoveni, urmat de piesa lui Adrian Ursu, ultimul loc pe podium fiind împărțite de creațiile interpretate de Cristina Croitoru și Alexandru Manciu. Reieșnd din experiența anilor trecuți, Alexandru Popovici nu își ascunde îngrijorarea că preferințele publicului vor fi ignorate însă de juriu.

La jumătatea perioadei de monitorizare a preselecției, în luna februarie, Alexandru Popovici a declarat că desemnarea melodiei care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest este una marcată de amatorism și de promovare a favoriților juriului. În opinia sa, juriul care arbitrează concursul din acest an este unul care își avantajează finii și cumetrii. Un alt grup de artiști, interpreți și critici muzicali au acuzat, săptămâna trecută, organizatorii selecției naționale de favoritisme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău