Alexandru Paraschiv a debutat victorios la Mondialele de box

  • 13 Septembrie 2019 12:45
Alexandru Paraschiv a debutat victorios la Mondialele de box

Boxerul moldovean Alexandru Paraschiv (63 kg) a debutat joi, 12 septembrie, cu o victorie la Campionatul Mondial de la Ekaterinburg (Rusia), relatează MOLDPRES.

El l-a învins în preliminariile turneului, prin abandon, în runda a doua a meciului, pe Obada Alksben din Iordania și s-a calificat în turul doi. Următorul său adversar va fi Ilia Popov (Rusia).

Anterior, o victorie a obținut coechipierul Dorin Bucșa (57 kg), iar Andrei Vreme (75 kg) a cedat în primul meci disputat. Din lotul național mai face parte Andrei Chiriacov (81 kg), care se va încadra în concurs pe 15 septembrie.

În echipa națională nu au fost incluși, la decizia președintelui Federației naționale, Vasile Chirtoca, cei mai buni pugiliști moldoveni: maeștrii internaționali: Dumitru Galagoț (63 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). ”Trebuie să schimbăm ceva în box pentru a fi obținute rezultate mai bune. La Jocurile Europene, evoluțiile lor au fost modeste. Nu ne-am calificat la ultima ediție a Jocurilor Olimpice”, a declarat Chirtoca, la puțin timp după ce a insistat în vara anului curent să fie înlocuit antrenorul lotului național, Petru Caduc, din Grimăncăuți (Briceni), care i-a educat pe medaliații olimpici, Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, care este și campion european, Dumitru Galagoț; premianții Europenelor, Victor Cotiujanschi și Vasile Belous cu Igor Untilă (Hâncești). Acesta l-a pregătit pe premiantul Europenelor de tineret, Dorin Bucșa.

Deplasarea la Mondiale a fost asigurată financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. La campionat participă 365 de boxeri din 78 de țări.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău