Alexandru Jizdan a fost pus sub învinuire în dosarul Gheorghe Petic. Reacția fostului șef MAI

  • 20 Ianuarie 2023 15:40
Alexandru Jizdan a fost pus sub învinuire în dosarul Gheorghe Petic. Reacția fostului șef MAI

Fostul ministrul al Ministerului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a fost pus sub învinuire în dosarul Gheorghe Petic. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către Emil Gaitur, ofițerul de presă al PCCOCS.

Solicitat de Radio Chișinău pentru a comenta situație, Jizdan a declarat că: „Procuratura nu are nicio probă absolută, nicio probă concludentă, sunt doar presupuneri”.

Amintim că, dosarul pe numele lui Petic a fost intentat în perioada în care la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se afla Alexandru Jizdan, iar Republica Moldova era guvernată de Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112, o locuitoare a municipiului Ungheni a reclamat că a fost agresată fizic și violată în propriul apartament. Reținerea a avut loc la puțin timp după ce Gheorghe Petic a făcut dezvăluiri publice despre organizarea contrabandei cu țigări peste Prut de către reprezentanții guvernării lui Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost ținut în arest preventiv timp de 9 luni într-o închisoare de maximă securitate, la Rezina, unde sunt deținuți și cei condamnați pe viață. Fostul polițist de frontieră a fost achitat în acest dosar pe 30 noiembrie 2021 de către Judecătoria Orhei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:3,09 m/s
Sat
19
Sun
17
Mon
13
Tue
16
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău