Rusia confirmă că și-a retras trupele de pe Insula Șerpilor

  • 30 Iunie 12:20
Rusia confirmă că și-a retras trupele de pe Insula Șerpilor

Armata rusă a anunțat joi că s-a retras de pe Insula Șerpilor, o poziție strategică din Marea Neagră cucerită de Moscova și care a fost bombardată ucraineană în ultimele săptămâni, potrivit AFP.

„Pe 30 iunie, într-un gest de bunăvoință, forțele armate ale Federației Ruse și-au îndeplinit misiunea pe Insula Șerpior și s-au retras din garnizoana unde se aflau staționate aici. Astfel, Federația Rusă demonstrează întregii comunități internaționale că nu dorește să împiedice eforturile ONU de organizare a unui coridor umanitar destinat exporturilor produselor agricole din Ucraina”„La 30 iunie, în semn de bunăvoință, forțele armate ruse și-au îndeplinit obiectivele stabilite pe Insula Șerpilor și și-au retras garnizoana acolo.”, a anunțat Ministerul rus al Apărării, spunând că această mișcare ar trebui să faciliteze exporturile de cereale din Ucraina.

Amintim că tot astăzi, Comandamentul Operațional "Sud" din Ucraina anunțase că ocupanții ruși au părăsit Insula Șerpilor, după o nouă operațiune de succes a trupelor ucrainene, desfășurată în cursul zilei anterioare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,06 m/s
Wed
24
Thu
24
Fri
27
Sat
28
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău