Alexandru Flenchea: Protocoalele de securitate trebuie revizuite după tragedia de la Aeroport

  • 03 Iulie 2023 15:10
Alexandru Flenchea: Protocoalele de securitate trebuie revizuite după tragedia de la Aeroport

Incidentul tragic de la sfârșitul săptămânii trecute arată că protocoalele de securitate trebuie revizuite, a subliniat pentru Radio Chișinău expertul în securitate Alexandru Flenchea, fost vicepremier pentru Reintegrare. În această situație nu putem neglija nici contextul regional, războiul de la frontieră, însă mai multe detalii ar trebuie să ne ofere organele de anchetă, a spus fostul vicepremier.

„Dacă s-a produs acest incident, înseamnă că undeva nu s-a lucrat bine. Dar ce anume trebuie revizuit, unde s-a produs gafa, acum nu am putea spune pentru că nu există informații detaliate despre ce și cum s-a întâmplat, mai multe surse oficiale au dat informații diferite”, a declarat Alexandru Flenchea. 

Și comentatorul român, Cristian Pârvulescu, susține că ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută pe Aeroportul Internațional Chișinău arată că există probleme la nivel de securitate. Dacă ar fi existat un instructaj foarte clar pentru vameși și polițiștii de frontieră, acest incident nu ar fi avut loc, mai este de părere Cristian Pârvulescu.

„Cele două persoane decedate dovedesc că problema este pe cât se poate de serioasă și că autoritățile moldovene trebuie să găsească soluții rapide, pentru că o asemenea breșă de securitate va da multe idei celor care vor să creeze probleme Rep. Moldova”, a adăugat Pârvulescu.

Amintim că un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au murit în seara zilei de vineri, 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost împușcați de un cetățean al Republicii Tadjikistan. Acesta a deposedat polițistul de frontieră de arma din dotare și a deschis focul. Procuratura Generală a intentat dosar penal pe cauză de omor cu circumstanțe agravante, specificând că nu este inițiat dosar pe cauza infracțiunii de terorism. Atacatorul se află în stare gravă, fiind sub supravegherea medicilor și a forțelor de ordine.

Într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe din Tadjikistan precizează că atacatorul este membru al unui grup criminal organizat, fiind implicat în răpirea prim-vicepreședintelui Orienbank din Tadjikistan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău