Alexandru Flenchea, după atacul de la Aeroportul Chișinău: Trebuie să fim pregătiți pentru riscuri sporite și trebuie revizuite protocoalele privind acțiunile Poliției de Frontieră

  • 01 Iulie 2023 09:00
Alexandru Flenchea, după atacul de la Aeroportul Chișinău: Trebuie să fim pregătiți pentru riscuri sporite și trebuie revizuite protocoalele privind acțiunile Poliției de Frontieră

„Incidentul de la Aeroportul Chișinău demonstrează că, atunci când ești în preajma unui război, riscul incidentelor de securitate, inclusiv al împușcăturilor, este iminent. În continuare trebuie să fim pregătiți pentru riscuri sporite”, a declarat fostul vicepremier pentru Reintegrare Alexandru Flenchea la TVR MOLDOVA.

Fostul vicepremier a remarcat că filtrele de securitate ale Poliției de Frontieră lucrează și că ar trebui revizuite protocoalele de securitate, scrie sursa citată.

„O persoană cu riscuri pentru securitate nu a fost lăsată să intre în Republica Moldova. Se pare că trebuie revăzute protocoalele privind acțiunile Poliției de Frontieră, trebuie revizuit modul în care sunt instruiți polițiștii de frontieră. Cu siguranță va fi revizuit regimul de securitate al Aeroportului Chișinău, dar și al altor puncte de trecere a frontierei”, a spus Alexandru Flenchea.

Ministrul Dumitru Alaiba, prezent în studioul emisiunii, a declarat că cei de la Ministerul de Interne au dovedit eficiență inclusiv în cazul de astăzi.

„Noi avem o situație care este gestionată la maximum de eficiență. Din păcate avem doi oameni care și-au pierdut viața, doi tați sau soți nu vor reveni acasă și asta este tot ce pot spune la acest subiect”, a spus Dumitru Alaiba.

Analistul Mihai Isac a menționat în cadrul emisiunii că este necesar ca autoritățile să interzică intrarea în Republica Moldova a persoanelor care ar prezenta riscuri de securitate.

„Motivele pentru care i-au fost refuzate intrarea atacatorului de la Aeorport sunt, cu siguranță, știute de autorități. Asta dovedește că Republica Moldova are o colaborare foarte bună cu partenerii strategici. Faptul că, de la invazia Rusiei în Ucraina, Republica Moldova a interzis intrarea în țară a sute de persoane bănuite că nu ar avea gânduri curate este un semnal că autoritățile de la Chișinău își iau în serios rolul de a apăra poporul, fără a face prea multă isterie”, a spus Mihai Isac.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău