Alexandru Arseni: „Incompetența, în Partidul Socialiștilor și în acest guvern, e ridicată la nivel de principiu de guvernare”

  • 02 Decembrie 2019 13:33
Alexandru Arseni: „Incompetența, în Partidul Socialiștilor și în acest guvern, e ridicată la nivel de principiu de guvernare”

Asociația Judecătorilor s-a adresat la Ministerul Justiției cu solicitarea de a media conflictul de la Consiliul Superior al Magistraturii. În demersul lor, magistrații își anunță intenția de a organiza o adunare generală pentru a alege o nouă componență a CSM. Experții consideră însă că ministerul nu ar trebui să se implice.

Pentru a depăși criza din sistem, Asociația judecătorilor i-a solicitat Ministerului Justiției să inițieze un dialog cu instanțele pentru a elimina blocajul de la CSM. Judecătorul Corneliu Guzun:

„Este vorba de un mesaj de comunicare între minister și toate instanțele din republică, în sensul de a găsi un compromis, de a ieși din criza instituțională, pentru a găsi o soluție, să organizăm poate o nouă adunare generală extraordinară ca să alegem noii membri ai CSM”, Corneliu Guzun.

Profesorul Alexandru Arseni susține că Ministerul Justiției nu ar trebui să se implice, mai ales că există decizia Curții de Apel, care confirmă revocarea componenței CSM-ului, numite prin votul judecătorilor. Decizia este obligatorie și trebuie executată, este de părere Alexandru Arseni. El îi critică pe socialiști pentru că ar încerca să controleze CSM-ul din umbră.

„Incompetența, în Partidul Socialiștilor și în acest guvern, e ridicată la nivel de principiu de guvernare. Să pună mâna pe legi, s-au să-și depună mandatul domnul ministru al justiției și restul, pentru că ei într-adevăr își bat joc de societate”, a spus Alexandru Arseni.

Adunarea generală a judecătorilor i-a revocat pe membrii CSM-ului pe care i-a numit în funcție, însă ulterior, o altă adunare nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Convocată ultima dată la finele lui octombrie, adunarea a fost contestată de fostul premier Maia Sandu și considerată ilegală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău