Alexandr Stoianoglo, despre furtul miliardului | Nimeni nu conlucrează cu ancheta

  • 03 Septembrie 2020 10:27
Alexandr Stoianoglo, despre furtul miliardului | Nimeni nu conlucrează cu ancheta

Procuratura Generală anunță că a finalizat urmărirea penală în dosarul privind implicarea în furtul miliardului a unei bănci comerciale. Într-o conferință de presă, susținută în dimineața acestei zile, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, nu a pronunțat numele băncii, fiind cel mai probabil vorba despre Victoriabank, dar a menționat că fosta președintă a instituției este cercetată în continuare în stare de libertate.

Procurorul general susține că fără implicarea conducerii Băncii Naționale a Moldovei, furtul miliardului din sistemul bancar nu ar fi putut avea loc.

Alexandr Stoianoglo a mai menționat că la această etapă practic nimeni nu conlucrează cu ancheta în dosarul furtului miliardului, în schimb se exercită influență asupra celor implicați în jaful bancar.

„Ne-am ciocnit cu blocaje și în interiorul procuraturii. Procurorii implicați pe mușamalizările interioare în dosare își duc misiunea mai departe. Sunt scurse în presă datele de urmărire penală în interesul figuranților”, a spus procurorul general.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău