Alerte de raid aerian în toată Ucraina, vineri dimineață. Primarul Vitali Kliciko anunță explozii în Kiev

  • 02 Iunie 2023 08:20
Alerte de raid aerian în toată Ucraina, vineri dimineață. Primarul Vitali Kliciko anunță explozii în Kiev

Primarul Kievului Vitali Kliciko a anunțat explozii în capitala ucraineană, iar alerte de raid aerian au fost emise în toată Ucraina vineri dimineață, conform CNN, transmite News.ro.

Ucraina afirmă că a doborât peste 30 de rachete și drone lansate de Rusia spre Kiev în cursul nopții, conform Sky News.

Scriind pe Telegram, autoritățile militare de la Kiev au declarat: „Potrivit informațiilor preliminare, peste 30 de ținte aeriene de diferite tipuri au fost detectate și distruse în spațiul aerian deasupra și în jurul Kievului de către forțele de apărare aeriană”.

„Au fost explozii în oraș. Apărarea antiaeriană funcționează. Un alt val de drone se îndreaptă spre Kiev”, a scris primarul Vitali Kliciko pe Telegram.

Cu o zi în urmă, o fetiță, mama ei și o altă femeie au fost ucise în timpul unui atac cu rachete rusești asupra Kievului, după ce adăpostul antiaerian în care s-au grăbit să intre nu s-a deschis, potrivit martorilor oculari, ceea ce a determinat autoritățile locale să deschidă o anchetă, în timp ce cazul din capitală l-a făcut pe primarul din Liov să ordone inspecții la toate adăposturile aeriene ale celui mai mare oraș din vestul țării

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Mon
8
Tue
6
Wed
7
Thu
5
Fri
7
Arhivă Radio Chișinău