Alerte de raid aerian au fost emise în toată Ucraina, inclusiv la Kiev

  • 25 Decembrie 2022 12:36
Alerte de raid aerian au fost emise în toată Ucraina, inclusiv la Kiev

Sirenele de raid aerian au sunat duminică dimineața la Kiev și în toate regiunile Ucrainei , au anunțat oficiali ucraineni, transmite Agerpres.

Relatări pe social media ucrainene, neconfirmate, menționau că este posibil să se fi emis alerte de raid aerian după ce avioane ruse au fost ridicate de la sol în Belarusul vecin.

Reuters nu a putut verifica imediat această informație.

Pe de altă parte, atacurile ruse lansate sâmbătă asupra regiunii ucrainene Herson s-au soldat cu 10 morți și 68 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț, dat publicității duminică pe contul său Telegram de Iaroslav Ianușevici, șeful administrației militare regionale.

"Până acum, știm de 68 de persoane rănite după atacul ocupanților ruși în regiunea Herson. Armata rusă a ucis 10 persoane", a informat responsabilul militar ucrainean, care le-a cerut locuitorilor din zonele cele mai afectate de bombardamente să plece din regiune și să se îndrepte către zone aflate mai departe de front.

Sâmbătă, într-un prim bilanț preliminar, autoritățile ucrainene au anunțat moartea a cinci oameni în aceste atacuri și rănirea a 50 de persoane.

Orașul Herson a fost eliberat de trupele ucrainene la 11 noiembrie, deși o parte din regiunea cu același nume rămâne sub controlul armatei ruse. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
15
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău