Alerte de călătorie în Ucraina și Israel pentru cetățenii R.Moldova

  • 07 Septembrie 13:17
Alerte de călătorie în Ucraina și Israel pentru cetățenii R.Moldova

Autoritățile israeliene au prelungit astăzi, 7 septembrie, cu două luni starea de alertă pe teritoriul Israelului. Totodată, a interzis, până pe 1 octombrie, intrarea cetățenilor străini, inclusiv al cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul său, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Republicii Moldova în Israel, pe parcursul a două luni de stare de alertă în Israel, în cazul aflării pe teritoriul acestui stat rămân obligatorii: purtarea măștii de protecție pe stradă și în încăperi, inclusiv de copiii de la 6 ani, menținerea distanței sociale de doi metri și respectarea igienei personale. De asemenea, sunt interzise întruniri în grupuri mai mari de 20 de persoane în încăpere și mai mult de 30 de persoane în spațiu liber. Ieșirea cetățenilor străini de pe teritoriul Statului Israel prin Aeroportul Ben-Gurion este permisă.

Până pe 28 septembrie este valabilă și alerta de călătorie în Ucraina prin care se interzice intrarea străinilor și apatrizilor în Ucraina, cu excepția persoanelor care: este unul dintre soți, părinți sau copii a unui cetățean al Ucrainei, tranzitează teritoriul Ucrainei și urmează să aibă documente care confirmă plecarea în străinătate în termen de două zile, se deplasează în scopuri de studii etc. Lista excepțiilor poate fi vizualizată pe platformele oficiale ale autorităților ucrainene.

Persoanele care întrunesc condițiile de intrare în Ucraina la punctele de trecere a frontierei de stat urmează să prezinte rezultatul negativ al testării COVID-19 efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării frontierei, perfectat într-o limbă de circulație internațională, rusă sau engleză. Cei care nu vor prezenta testul vor fi obligați să se izoleze la domiciliu sau să fie plasați în carantină, pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal.

Străinilor și apatrizilor cărora li se interzice intrarea pe teritoriul Ucrainei, care nu se regăsesc în categoriile exceptate, li se va permite traversarea frontierei de stat de către șeful Serviciului Grăniceresc de Stat în cazul unor situații umanitare.

Autoritățile ucrainene au extins perioada de carantină până la 1 noiembrie 2020, cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măștilor de protecție în locurile publice și la serviciu, menținerea distanței sociale și respectarea altor măsuri de protecție individuală.

Amintim că Italia a prelungit restricțiile de intrare pe teritoriul său până pe 30 septembrie, anul curent. Astfel, rămâne în continuare interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimile 14 zile au vizitat sau tranzitat: Republica Moldova, Armenia, Bangladeș, Boznia Herțegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia și Columbia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6
Ploaie ușoară
Umiditate:100 %
Vint:0,5 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
13
Thu
14

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău