Alertă în Mexic după furtul unei substanțe radioactive

  • 16 Aprilie 2015 09:36
Alertă în Mexic după furtul unei substanțe radioactive

O alertă a fost emisă în cinci state din Mexic după furtul unei cantități de iridiu-192, o substanță radioactivă pentru uz industrial, a anunțat miercuri Ministerul mexican de Interne, transmite Agerpres.

Alerta a fost emisă 'ca urmare a furtului unei substanțe radioactive' survenite la Cardenas, în statul Tabasco (sud-estuo Mexicului), a indicat într-un comunicat ministerul menționat.

O companie locală, Garantia Radiografica e Ingeniera, a raportat Comisiei naționale de securitate nucleară că această substanță radioactivă a fost 'subtilizată dintr-o camionetă' în noaptea de luni spre marți.

Alerta a fost dată de unități ale protecției civile din statele Tabasco, Campeche, Chiapas, Oaxaca și Veracruz, precizează comunicatul.

Infanteria, marina și poliția federale mexicane au fost de asemenea plasate în stare de alertă, adaugă ministerul citat.

Substanța furată este o 'sursă foarte periculoasă pentru oameni în cazul în care este scoasă din recipient'.

În cazul în care nu este manipulată conform protocoalelor de securitate adecvate, aceasta poate provoca leziuni permanente sau 'chiar fatale' în caz de contact prelungit.

Acest incident este cel mai recent dintr-o serie de furturi de materiale periculoase comise recent în Mexic.

În februarie trecut, autoritățile au reușit să recupereze în statul Hidalgo (centrul Mexicului) trei camionete care au fost anterior jefuite și care transportau material radioactiv pentru uz industrial. Incidente similare au avut loc în iulie 2014 și decembrie 2013.A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău