Alerta falsă cu bombă la Statuia Libertății

  • 25 Aprilie 2015 12:38
Alerta falsă cu bombă la Statuia Libertății

Alerta cu bombă la Statuia Libertății din New York s-a dovedit a fi falsă și a fost ridicată vineri după-amiază, după evacuarea insulei Liberty Island unde este situat unul dintre cele mai vizitate monumente din Statele Unite.

'După o examinare aprofundată, serviciile de deminare ale poliției din New York au declarat că zona este fără pericol', a precizat poliția Parcurilor Naționale după-amiază.
 
Insula a fost evacuată după un apel telefonic anonim în jurul orei 11.00 (15.00 GMT), vorbind despre o bombă și anunțând că 'vor arunca în aer Statuia Libertății', potrivit unei purtătoare de cuvânt a Parcurilor Naționale.
 
Miile de turiști care vizitează zilnic statuia au fost rugați să evacueze insula și s-au format lungi cozi la îmbarcare pentru a se întoarce în Manhattan.
 
O echipă de deminare a poliției din New York a fost trimisă la fața locului, precum și pompieri și personal de urgență, ca măsură de precauție.
 
Toți turiștii și personalul care lucrează pe insulă au fost evacuați la 14.00 (18.00 GMT) fără incidente, potrivit poliției din New York.
 
Statuia a rămas închisă pentru restul zilei și urmează a fi redeschisă sâmbătă. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău