Alertă de securitate la Casa Albă

  • 19 Martie 2017 10:01
Alertă de securitate la Casa Albă

Alertă de securitate la Casa Albă după ce o mașină s-a apropiat de un punct de control, iar șoferul a susținut că are o bombă în vehicul, anunță CNN. Ulterior, șoferul a fost reținut, iar mașina a fost verificată.

Nu a fost confirmată existența unui dispozitiv exploziv în mașină, însă măsurile de securitate au fost suplimentate.

O persoană a fost reținută, iar vehiculul a fost verificat.

Mai multe străzi din zona Casei Albe au fost închise.

Incidentul are loc după ce o persoană a sărit sâmbătă peste un dispozitiv în care se lasă biciclete, situat într-o zonă-tampon din fața Casei Albe, în timp ce președintele Donald Trump se afla în Florida, însă nu a putut să sară gardul în curte, conform anunțului făcut pe Twitter de Sean Spicer, un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează Reuters.

Potrivit CNN, doi agenți din cadrul Secret Service au prins persoana respectivă. Ei au prins-o în locul în care începe o zonă-tampon între gardul principal al Casei Albe și trotuar.

Secret Service a fost criticat după ce a anunțat vineri că un bărbat a sărit săptămâna trecută gardul Casei Albe și a umblat prin incintă timp de 16 minute înainte să fie reținut.

Într-un incident separat, Secret Service a anunțat vineri că s-a furat un laptop din mașina unui agent, la New York, dar că asemenea computere, date de agenții angajaților, sunt protejate de mai multe niveluri de securitate și nu sunt autorizate să conțină informații clasificate.

Secret Service nu a răspuns imediat unei solicitări Reuters de a comenta pe tema incidentului de sâmbătă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău