Alertă de securitate din SUA: Peste 120 de IP-uri, majoritatea din Rusia, caută posibile vulnerabilități IT în sectorul energetic din România

  • 31 Martie 2022 13:04
Alertă de securitate din SUA: Peste 120 de IP-uri, majoritatea din Rusia, caută posibile vulnerabilități IT în sectorul energetic din România

​Autorități din SUA au notificat recent Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) în privința a peste 100 de adrese IP utilizate în acțiuni de scanare/recunoaștere asupra sectorului energetic de către actori cibernetici din spațiul geografic al Federației Ruse, au precizat pentru HotNews.ro oficialii directoratului. Scanarea/recunoașterea este primul pas pentru lansarea unui atac cibernetic, scrie hotnews.ro.

DNSC a publicat recent noi liste actualizate cu site-uri de fake news și fraude, precum și IP-uri utilizate pentru atacuri malware care ar putea afecta și România. Amintim că DNSC recomandă către ANCOM și furnizorii de internet să ia măsurile legale împotriva acestor resurse considerate periculoase.

În lista de adrese IP de pe care ar fi propagate atacuri cibernetice și malware ce pot afecta și România, în contextul crizei Ucraina-Rusia, apar peste 120 de adrese IP, majoritatea din Rusia, în dreptul cărora este trecut la tipul de atac următoarea informație: „reconnaissance of energy sector".

Amintim că în data de 7 martie Rompetrol a fost victima unui atac cibernetic complex de tip ransomware, în care se cere o recompensă financiară pentru deblocarea datelor criptate. Compania a precizat recent că 'operațiunile specifice sistemelor IT din cadrul companiei au fost parțial restaurate în urma atacului cibernetic complex, de tip ransomware', fără a preciza însă cu ce costuri a reușit acest lucru.

Citiți continuarea materialului pe hotnews.ro

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău