ALERTĂ de inundații | Nivelul apei în râul Nistru a crescut cu 3 metri și jumătate

  • 25 Iunie 2020 10:55
ALERTĂ de inundații | Nivelul apei în râul Nistru a crescut cu 3 metri și jumătate

Nivelul apei în râul Nistru a crescut cu 3 metri și jumătate, ieri, în preajma orașului Otaci, iar autoritățile atenționează asupra riscurilor de inundații. Astfel, în orașul Vălcineț, raionul Ocnița, au fost astupate gurile de evacuare a apelor pluviale spre râul Nistru pentru a preveni pătrunderea apelor din râu spre localitate, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, modificarea regimului de deversare la nodurile hidraulice Novodnestrovsc și Dubăsari a cauzat creșteri esențiale a nivelului apei.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează până pe 2 iulie, creșteri de nivel pe sectorul s. Naslavcea - or. Dubăsari, cu peste 3 metri și pe sectorul or. Dubăsari - s. Talmaza, cu aproape 4 metri.

Pe segmentul Naslavcea - Dubăsari, în prezent, nu există riscuri mari, cu excepția orașului Soroca, unde ar putea fi inundată o porțiune și blocat sistemul de canalizare. Pentru a proteja zona de odihnă de pe malul râului Nistru, în localitatea Vadul lui Vodă, salvatorii au pregătit un dig de protecție mobil, se mai arată într-un comunicat al Guvernului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău