Alertă de călătorie pentru două țări nordice, emisă de MAEIE

  • 15 Noiembrie 2023 15:19
Alertă de călătorie pentru două țări nordice, emisă de MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis două alerte de călătorie, valabile pentru Suedia și Islanda.

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Suediei informează cetățenii care se află, planifică să tranziteze sau să călătorească în Regatul Suediei despre reintroducerea de către autoritățile suedeze a controlului la frontiera de stat.

Măsura va fi în vigoare până la data de 11 mai 2024. MAEIE recomandă cetățenilor să dețină în permanență asupra lor, pe durata călătoriei spre și dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil acceptat pentru traversarea frontierei.

Cetățenii care se confruntă cu o situație cu caracter urgent pot apela pentru asistență consulară la linia de telefon a Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm +46 769 423 423.

De asemenea, MAEIE informează că autoritățile islandeze au declarat stare de urgență în zona or. Grindavík, urmare a riscului sporit de erupție de magmă. Rezidenții sunt obligați să părăsească localitatea.

MAEIE recomandă evitarea deplasărilor în zona localității afectate și să urmăriți anunțurile Departamentului pentru protecție civilă al Islandei - Civil protection (almannavarnir.is), precum și să urmați instrucțiunile autorităților islandeze. Pentru asistență pot fi apelate numerele 112 sau 1717 (Crucea Roșie).

Pentru asistență consulară este disponibilă linia de urgență a ambasadei +46 769 423 423.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău