Alertă de călătorie în Portugalia! Restricțiile privind zborurile rămân în vigoare

  • 02 August 2020 17:41
Alertă de călătorie în Portugalia! Restricțiile privind zborurile rămân în vigoare

Măsurile aplicabile spațiului aerian, spre și dinspre Portugalia, în vigoare de la 1 august și până la ora 23:59 a zilei de 15 august curent, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Afacerilor Externe, Apărării Naționale, Administrației Interne, Sănătății și Infrastructurii nr. 7595 – A/2020 din 31 iulie 2020:

1.Este autorizat traficul aerian spre și dinspre Portugalia a tuturor zborurilor din și spre țările care fac parte din Uniunea Europeană, dinspre țările asociate Spațiului Schengen (Liechtenstein, Norvegia, Islanda și Elveția) și din Regatul Unit în conformitate cu prevederile Acordul de retrage dintre Uniunea European și Regatul Unit;

2. Ssunt autorizate zborurile provenind din țările cu o evaluare epidemiologică pozitivă, în conformitate cu recomandările Consiliului Uniunii Europene din 30 iunie 2020 privind legăturile aeriene cu Portugalia și care fac parte din următoare listă: Australia, Canada, China, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia și Uruguay

3. Este autorizat traficul aerian spre și dinspre Portugalia a tuturor zborurilor dinspre și spre țări care nu fac parte din Uniunea Europeană sau care nu sunt țări asociate Spațiului Schengen, exclusiv pentru călătorii esențiale.

Sunt considerate călătorii esențiale cele care au ca scop permiterea tranzitării sau intrării în Portugalia a:

1.cetățenilor Uniunii Europene, cetățenilor țărilor asociate Spațiului Schengen și membrilor respectivelor familii, și cetățenilor statelor terțe cu reședință legală într-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene;

2. cetățenilor țărilor terțe care călătoresc în scop profesional, de studiu, de reîntregire a familiei, din motive de sănătate sau din motive umanitare.

„Cu excepția pasagerilor aflați în tranzit (care nu părăsesc aeroportul), toți pasagerii din zboruri provenind din țări care nu fac parte din Uniunea Europeană sau care nu sunt țări asociate Spațiului Schengen vor face dovada, la momentul la îmbarcare, că au efectuat, în cele 72 de ore care preced îmbarcarea, o testare moleculară (tip PCR) pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 al cărui rezultat este negativ, fără de care nu vor putea îmbarca și/sau întra pe teritoriul portughez”, se arată în comunicat.

Cetățenii portughezi și cetățenii străini cu rezidentă legală în Portugalia și membri de familie ai acestora, care sunt pasagerii zborurilor (inclusiv celor de repatriere) provenind din țări care nu fac parte din Uniunea Europeană sau care nu sunt țări asociate Spațiului Schengen, care în mod excepțional nu pot face dovada unui test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, la sosirea în Portugalia vor fi îndrumați să realizeze acest test în incinta Aeroportului și pe cheltuială proprie, urmând să rămână în izolare obligatorie la domiciliu/cazare declarate până la data obținerii rezultatului negativ.

Se menține măsura controlului obligatoriu al temperaturii corporale, temperatura corporală relevantă este cea egală sau superioară valorii 38o C. Astfel, orice pasager, chiar și provenind dintr-un zbor european, a cărui temperatură este egală sau superioară valorii de 38o C, va fi imediat îndrumat către structurile medicale care funcționează pe aeroporturile naționale, în vederea efectuării unui test în cazul în care situația o justifică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău