UPDATE. Alerta cu bombă de la Curtea Supremă de Justiție a fost falsă

  • 18 Iulie 2022 11:28
UPDATE. Alerta cu bombă de la Curtea Supremă de Justiție a fost falsă

UPDATE. Alerta cu bombă semnalată astăzi la Curtea Supremă de Justiție s-a dovedit a fi falsă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile.

Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea minciunoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O altă alertă cu a fost semnalată azi dimineață, de data aceasta fiind vizată clădirea Curții Supreme de Justiție (CSJ). 

Potrivit primelor informații, oferite presei de MAI, o persoană necunoscută a anunțat poliția, că în sediul CSJ ar fi plasat un obiect exploziv.

La fața locului au intervenit toate serviciile specializate, zona a fost încercuită, iar persoanele din clădire au fost evacuate.

Mai multe alerte false cu bombă au fost înregistrate și duminică în Chișinău, că ar fi minate Piața Centrală, Aeroportul Internațional Chișinău și clădirea Parlamentului.

Amintim că în ultima perioadă au fost înregistrate zeci de astfel de alerte false, în special la instituții de stat.

Președinta Maia Sandu a declarat că multiplele alerte false cu bombă reprezintă o intenție de destabilizare a situației în R. Moldova și de testare a reacției instituțiilor statului. La fel, experții în securitate au declarat pentru Radio Chișinău că acestea sunt  acțiuni concertate cu scopul de testare a capacităților instituțiilor de forță ale Rep. Moldova și de destabilizare politică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău