Alertă de cod roșu de caniculă în Germania și Croația. Circulația rutieră aglomerată în Zagreb

  • 07 August 2018 09:45
Alertă de cod roșu de caniculă în Germania și Croația. Circulația rutieră aglomerată în Zagreb

Ministerul de Externe din România a emis două avertizări de călătorie pentru cetățenii care vor să călătorească în Germania și Croația, în ambele țări fiind instituit cod roșu de caniculă. Traficul rutier este aglomerat pe autostrăzile din Zagreb care fac legătura cu litoralul din cauza vârfului sezonului estival, în august. Zile de foc sunt și în Spania și Franța, unde sunt emise coduri de caniculă cu temperaturi peste 40 de grade.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croația că, din cauza vârfului de sezon estival, în luna august, circulația rutieră pe principalele autostrăzi A1 Zagreb-Split-Dubrovnik și A6 Zagreb-Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum și pe A3 Bregana–Lipovac, care este ruta predilectă de tranzit între Slovenia și Serbia), este foarte intens, adesea înregistrându-se blocaje și coloane de autovehicule care se pot întinde, în special în zilele de week-end, pe zeci de kilometri", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe remis MEDIAFAX.

Prognozele meteorologice pentru perioada 6-10 august 2018 indică o creștere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a condus la emiterea unui cod roșu de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik.

De asemenea, a fost emisă atenționare meteorologică cod galben pentru regiunea Zagreb. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău