Alertă aeriană la Harkov, în estul căruia rușii dețin poziții, după un bombardament soldat cu nouă morți și 19 răniți

  • 27 Mai 2022 11:28
Alertă aeriană la Harkov, în estul căruia rușii dețin poziții, după un bombardament soldat cu nouă morți și 19 răniți

Sirene de alertă aeriană au răsunat vineri la Harkov, unde bombardamente s-au soldat joi cu nouă morți și 19 răniți, toți civili, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Un bebeluș în vârstă de cinci luni și tatăl său au fost uciși, iar mama acestuia a fost grav rănită, a anunțat șeful statului ucranean, potrivit news.ro

Rachete au atins sectorul rezidențial în cartierul Pavloe Pole, în partea central-nordică a orașului, potrivit unui jurnalist AFP aflat a fața locului.

Jurnalistul AFP a văzut un tânăr ucis și patru răniți, transportați la spital, inclusiv un bărbat mai în vârstă cu un picior și un braț smulse.

Rusia și-a încetat la jumătatea lui mai ofensiva în Harkov, pentru a-și trimite trupele către estul și sudul Ucrainei, iar orașul începuse, în ultimele zile, să revină la normal, deschizând circulația metroului.

Însă forțe ruse dețin în continuare pozițiila est de Harkov.

Ucrainenii au săpat noi tranșee în jurul orașului și au instalat blocuri de beton, saci de nisip și puncte de control rutiere împotriva unui eventual nou asalt.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău