Aleksei Navalnîi acordă, prin echipa sa, sprijin cu precădere candidaților Partidului Comunist împotriva partidului pro-prezidențial Rusia Unită în alegerile de la sfârșitul săptămânii

  • 15 Septembrie 15:05
Aleksei Navalnîi acordă, prin echipa sa, sprijin cu precădere candidaților Partidului Comunist împotriva partidului pro-prezidențial Rusia Unită în alegerile de la sfârșitul săptămânii

Colaboratorii liderului întemnițat al opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, au publicat mult așteptata listă de candidați recomandați electoratului pentru a bara calea partidului Rusia Unită în alegerile ce se desfășoară în Federația Rusă în perioada 17 – 19 septembrie, transmite g4media.ro.

Cum practic toți aliații lui Navalnîi au fost excluși de la acest scrutin, echipa sa spune că susține un total de 1.234 de candidați la Duma de Stat – Camera inferioară a parlamentului  Rusiei și la adunările regionale, începând de vineri, potrivit sursei citate.

Rusia Unită va încerca să rămână la putere încă cinci ani. Putem preveni acest lucru cu ajutorul votului inteligent, o strategie care vă permite să combinați buletinele electorale împotriva Rusiei Unite ”, se spune într-un clip video pe canalul YouTube al lui Navalnîi.

O majoritate covârșitoare a candidaților susținuți de proiectul online “Vot inteligent” al lui Navalny în 85 de regiuni rusești repreezintă Partidul Comunist, al doilea mare partid din Rusia după partidul pro-Putin.

Urmează alte zeci de candidați ai partidului naționalist Partidul Liberal Democrat (LDPR), ai partidului social democrat O Rusie Dreaptă, ai altor partide mai mici nereprezentate în parlament și independenți.

Navalnîi a început să promoveze strategia “Vot inteligent” în 2019, după ce un număr de candidați independenți și de opoziție au fost invalidați la alegerile pentru adunarea legislativă a Moscovei. Echipa sa și-a reînnoit apelul în acest an, după ce Navalnîi a fost închis pentru mai vechi acuzații de fraudă la întoarcerea sa în Rusia, iar rețelele sale au fost interzise ca “extremiste”, închizând poarta candidaturilor pentru aliații săi.

De atunci, autoritățile ruse au blocat zeci de site-uri web legate de Navalnîi și au încercat să blocheze instrumentele online care permit utilizatorilor să acceseze aplicația Navalnîi “Smart Voting”. Între timp, instanțele rusești aplică amenzi de milioane de dolari unor giganți tehnologici precum Google și Apple pentru ceea ce autoritățile numesc “ingerință electorală” din cauza faptului că nu au șters aplicațiile „Smart Voting” și a rezultatele căutării.

Duma de Stat este aleasă prin vot mixt sau paralel: 225 de mandate în circumscripții uninominale prin vot majoritar  cu un singur tur și 225 de mandate alese prin vot proporțional de listă națională cu prag de 5%.

Cele mai recente sondaje arată o apropiere a comuniștilor de Rusia Unită la votul de listă, dar candidații pro-prezidențiali domină net votul la circumscripțiile uninominale unde Rusia Unită ar putea obține 180 de mandate ceea ce, împreună cu mandatele de la votul de listă i-ar oferi din nou majoritatea absolută paritdului pro-prezidențial, pe care o deține fără întrerupere din 2003 în Duma de Stat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,21
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0,45 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
14
Wed
14
Thu
12

Curs oficial BNM 25 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7452 -0.0000
USD 17.7044 -0.0000
RON 4.1909 -0.0000
UAH 0.6661 -0.0000
RUB 0.2434 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău