Aleksei Navalnîi a fost supus unor „teste de diagnostic extinse” la spitalul din Berlin unde a fost internat

  • 22 August 2020 16:04
Aleksei Navalnîi a fost supus unor „teste de diagnostic extinse” la spitalul din Berlin unde a fost internat

Spitalul Charité din Berlin, unde a fost recent internat Aleksei Navalnîi, a început să trateze starea comatoasă a principalului opozant al lui Vladimir Putin, prin „teste de diagnostic extinse”, informează Agerpres.

„După ce vor finaliza examinările și după ce se vor consulta cu familia, medicii vor face comentarii cu privire la boală și următorii pași de tratament. Examinările medicale vor lua ceva timp”, a anunțat spitalul din Berlin.

Aleksei Navalnîi, care se află în comă începând de joi, a ajuns sâmbătă din orașul siberian Omask la Berlin, la bordul unui avion medical german.

Guvernul federal german și-a exprimat speranța că tratamentele de la spitalul Charité vor duce la ameliorarea condiției sale de sănătate și vor permite recuperarea totală a lui Aleksei Navalnîi, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului federal german.

Aleksei Navalnîi se deplasa joi de la Tomsk, în Siberia, la Moscova, cu avionul, când i s-a făcut rău. Aparatul a trebuit să aterizeze de urgență la Omsk, în vestul Siberiei. Opozantul a fost internat la spital unde, intrat în comă, a fost plasat la reanimare sub respirație asistată.

Susținătorii săi sunt convinși că Aleksei Navalnîi a fost victima unei „otrăviri intenționate” cu „ceva care i-a fost strecurat în ceai”.

În schimb, medicii ruși de la spitalul din Omsk l-au diagnosticat pe opozant cu o boală metabolică a cărei cauză este glicemia scăzută.

Țări europene au propus transferarea lui Navalnîi pentru a fi tratat în străinătate, dar medicul-șef de la Omsk a anunțat la început că acesta nu este transportabil, întrucât starea sa este instabilă. Decizia a fost calificată de apropiații lui Navalnîi ca fiind de natură politică, și nu medicală, urmărindu-se ca toxinele să iasă din corp și să nu mai poată fi detectate.

Ulterior, medicii au acceptat transferul lui Navalnîi în Germania.

Avionul medical care îl transportă pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în comă după o presupusă tentativă de otrăvire, a aterizat în această dimineață pe aeroportul Tegel din Berlin.

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi, aflat în comă și sub respirație asistată, era stabilă, conform unei declarații a liderului ONG-ului german Cinema pentru Pace, Jaka Bizilj, la scurt timp după aterizarea avionului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău