Aleksei Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică de medicii de la spitalul din Omsk

  • 21 August 2020 14:11
Aleksei Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică de medicii de la spitalul din Omsk

Medicul-șef de la spitalul din Siberia unde este tratat opozantul Kremlinului Aleksei Navalnîi a declarat vineri că acesta a fost diagnosticat cu o boală metabolică a cărei cauză este glicemia scăzută, informează Reuters, preluat de Agerpres.


Doctorul Aleksandr Murahovski de la spitalul din Omsk unde este internat Navalnîi a mai spus că pe hainele și degetele acestuia au fost găsite urme de substanțe chimice industriale.

Anterior, unul dintre medicii spitalului, Anatoli Kalinincenko, a declarat că "nicio otravă" nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi.

În vârstă de 44 de ani, acest critic vehement al președintelui Vladimir Putin se află în stare gravă după ce joi dimineață a băut ceai despre care aliații săi cred că a fost amestecat cu otravă.

Țări europene, în special Germania, au propus transferarea lui Navalnîi pentru a fi tratat în străinătate, dar medicul-șef de la Omsk a anunțat că acesta nu este transportabil, întrucât starea sa este instabilă. Decizia a fost calificată de apropiații lui Navalnîi ca fiind de natură politică, și nu medicală, urmărindu-se ca toxinele să iasă din corp și să nu mai poată fi detectate.

Cu toate acestea, Kremlinul a dat asigurări vineri, prin purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, că refuzul transferului lui Navalnîi în străinătate este o decizie ''pur medicală''. Peskov a mai spus că medici germani au sosit vineri în Rusia și au fost invitați să se alăture medicilor ruși care îl tratează pe Navalnîi.

Sursa:Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău