Aleksandr Lukașenko susține că Belarusul a învins coronavirusul, deși în țară mai sunt peste 14.000 de cazuri active

  • 02 Iulie 2020 13:18
Aleksandr Lukașenko susține că Belarusul a învins coronavirusul, deși în țară mai sunt peste 14.000 de cazuri active

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că sistemul de sănătate din țara sa a făcut față situației generate de pandemia de coronavirus. Astfel, potrivit lui Lukașenko, Belarusul a învins, practic, noul coronavirus - transmite Agenția Belta.

Liderul de la Minsk este de părere că acțiunile întreprinse de guvern pentru prevenirea răspândirii virusului au fost corecte. Potrivit acestuia, Republica Belarus a dat dovadă de "sănătate politică și înțelepciune populară în lupta împotriva infecției". "Sistemul nostru de asistență medicală a rezistat. Dar nu reducem nivelul de luptă, deși chiar astăzi putem spune: am învins. Și, după victoria finală asupra СОVID-19, ne vom întâlni cu siguranță cu medicii noștri, care încă sunt de serviciu" - a declarat Lukașenko.

Președintele din Belarus a sugerat în repetate rânduri că noul coronavirus nu ar fi atât de periculos. În luna martie, când în Belarus erau doar 153 de persoane infectate, președintele Lukașenko anunța că țara a atins vârful epidemiei. După trei luni, în Belarus există deja peste 62.000 de cazuri confirmate de COVID-19, din care peste 14.000 sunt cazuri active. Lukașenko a mai declarat că "nu va permite nici măcar un deces cauzat de noul coronavirus". Între timp, însă, aproape 400 de persoane au murit în Belarus în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău