NEconfidențial | Alexandru Tănase: „Cei care deja beneficiază de un regim liberalizat de vize trebuie să-și asume o parte din procesul privind aderarea la UE” (Audio)

  • 10 Aprilie 16:06
0%
00:00:00
00:00:00

Cetățenii din R. Moldova, care deja beneficiază de un regim liberalizat de vize cu UE și de alte proiecte susținute de europeni, trebuie să spună clar ce își doresc. Ei, de asemenea, trebuie să-și asume o parte din procesul privind aderarea la UE și să participe activ la acest referendum, a subliniat fostul ministru al Justiției Alexandru Tănase, în cadrul emisiunii NEconfidențial de la Radio Chișinău.

„Noi ne-am obișnuit să trăim în minciună în toți acești 30 de ani…30 de ani am ezitat clar să recunoaștem că noi vorbim limba română. La capitolul identitate – parcă suntem români, parcă nu… pe toate le-am făcut așa. Acum, cu UE facem același lucru. Este foarte bine că UE ne dă bani, UE ne-a deschis regimul de vize. Când vrem să beneficiem este ok, dar când trebuie să ne asumăm și noi parte din acest proces…până la urmă, oamenii trebuie să cunoască ce vor și acum li se dă o opțiune. Trebuie să meargă la vot și să voteze așa cum simt. Dacă moldovenii nu simt că vor în UE, atunci de ce trebuie să ne îmbătăm cu iluzii…?”, a declarat Tănase în cadrul emisiunii moderate de Mihaela Dicusar.

NEconfidențial | Alexandru Tănase: „Cei care deja beneficiază de un regim liberalizat de vize trebuie să-și asume o parte din procesul privind aderarea la UE” (Audio)

Precizîm că majoritatea parlamentară PAS a inițiat procedura de organizare a referendumului pentru revizuirea Constituției și a transmis marți inițiativa Curții Constituționale, a anunțat deputata Veronica Roșca, președinta Comisiei juridice a Parlamentului.

Astfel, alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar putea avea loc pe 20 octombrie.

Potrivit proiectului, întrebarea supusă referendumului va fi „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Eropeană?”. Curtea Constituțională are la dispoziție zece zile să dea un aviz proiectului de lege, care va fi ulterior prezentat Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău