Alegerile parlamentare din Ungaria vor avea loc pe 8 aprilie

  • 11 Ianuarie 2018 17:55
Alegerile parlamentare din Ungaria vor avea loc pe 8 aprilie

Președintele Ungariei, János Áder, a anunțat joi data organizării alegerilor parlamentare, însă odată cu stabilirea datei scrutinului nu a început oficial și campania electorală, care va fi lansată cu 50 de zile înainte de la alegeri, respectiv, pe data de 17 februarie.

Algerea deputaților în Legislativul de la Budapesta se va desfășura în cadrul unui scrutin electoral cu un singur tur. În ceea ce îi privește pe alegători, ei își pot exprima votul de două ori: odată vor vota candidații din circusmscripțiile electorale, iar a doua oară cei de pe lista națională a partidelor. Prin votul exprimat pe lista națională vor fi decise soarta a 93 de mandate parlamentare.

Cei care au solicitat de la Biroul Electoral Local participarea la scrutin în calitate de alegători aparținând minorităților naționale din Ungaria nu vor vota lista de partide, ci lista respectivei minorități naționale. Reprezentanții minorităților naționale pot accede în Parlament în mod favorizat. Cetățenii maghiari care nu au domiciliu în Ungaria, după înregistrarea datelor personale, își pot exprima votul prin corespondență, dar numai pentru lista națională a partidelor.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău