Alegerile parlamentare din Ucraina sunt fraudate chiar dinainte de a începe

  • 21 Septembrie 2012 11:32
Alegerile parlamentare din Ucraina sunt fraudate chiar dinainte de a începe

Alegerile parlamentare de la 28 octombrie din Ucraina sunt fraudate chiar dinainte de a începe, iar Occidentul trebuie să acționeze pentru a împiedica colapsul democratic al țării

Alegerile parlamentare de la 28 octombrie din Ucraina sunt fraudate chiar dinainte de a începe, iar Occidentul trebuie să acționeze pentru a împiedica colapsul democratic al țării, a avertizat ieri, la Washington, prin intermediul fiicei sale, șefa opoziției de la Kiev, Iulia Timoșenko, transmite Agerpres. Aceste afirmații au intervenit la o zi după ce Comisia senatorială pentru politică externă a adoptat o rezoluție prin care se cere eliberarea opozantei ucrainene.

Iulia Timoșenko ispășește o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru 'abuz de putere' în semnarea, în perioada când a fost prim-ministru, a unui contract pentru aprovizionarea cu gaze naturale din Rusia.

În opinia observatorilor scenei politice din Ucraina, acuzațiile la adresa fostului premier au fără îndoială motivații politice. În 2010, actualul președinte al țării, Viktor Ianukovici, a învins-o cu o diferență redusă de voturi pe Iulia Timoșenko, principala sa adversară în perioada mișcării prodemocrație Revoluția portocalie din anul 2004.
 

.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău