Alegerile parlamentare din România | Câți cetățeni români și-au exercitat dreptul la vot la secțiile deschise pe teritoriul R. Moldova

  • 07 Decembrie 2020 08:18
Alegerile parlamentare din România | Câți cetățeni români și-au exercitat dreptul la vot la secțiile deschise pe teritoriul R. Moldova

În Republica Moldova, la cele 30 de secții de votare deschise pentru alegerile parlamentare din România, și-au exercitat dreptul la vot 37.632 de alegători.

Cei mai mulți votanți au fost înregistrați la Secția de votare nr. 458 - Chișinău 1- str. Grigore Ureche nr. 2, Secția consulară - 3.031 de votați.

"Le mulțumesc din inimă tuturor, colegilor mei, președintii, locțiitorii, operatorii de tablete, membrii simpli din secțiile de votare și, nu în ultimul rând, alegătorilor pentru un vot democratic și responsabil în condiții dificile de pandemie", a menționat ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că românii din diasporă au avut, în acest an, două zile pentru a alege senatorii și deputații. În diasporă au fost organizate 748 de secții de votare, cu 331 mai mult decât la alegerile parlamentare din 2016. În R. Moldova au fost organizate 30 de secții de votare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Thu
7
Arhivă Radio Chișinău