Alegerile din Noua Zeelandă au fost amânate pentru o lună din cauza valului de cazuri noi de COVID

  • 17 August 2020 08:44
Alegerile din Noua Zeelandă au fost amânate pentru o lună din cauza valului de cazuri noi de COVID

Premierul Jacinda Ardern a anunțat luni amânarea cu patru săptămâni a alegerilor generale din Noua Zeelandă ca urmare a revenirii pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres, citând AFP.

Alegerile, care urmau să aibă loc pe 19 septembrie, sunt amânate până pe 17 octombrie.

"Această decizie oferă tuturor partidelor timp pentru a face campanie în următoarele nouă săptămâni și oferă Comisiei Electorale suficient timp pentru a asigura posibilitatea desfășurării alegerilor", a declarat Jacinda Ardern.

Premierul de centru-stângă neo-zeelandez se afla sub presiunea amânării datei alegerilor după suspendarea de către toate partidele a campaniilor electorale din cauza revenirii pandemiei săptămâna trecută, revenire a cărei origine rămâne necunoscută.

 

Noua Zeelandă se confruntă recent cu o revenire a a contaminărilor care a dus la re-impunerea carantinei în Auckland, cel mai mare oraș al țării.

Ardern a ordonat vineri izolarea Auckland-ului până pe 26 august pentru a preveni un al doilea val de COVID-19.

Prim-ministrul a recunoscut că în țară există o mare anxietate cu privire la revenirea virusului, depistat marți la patru persoane din Auckland. Duminică, focarul descoperit în acest oraș a ajuns la 49 de cazuri confirmate.

Jacinda Ardern se situează foarte bine în sondajele de opinie, cu o rată a popularității de aproximativ 60%, sprijin datorat modului în care a gestionat pandemia de COVID-19, atacurile asupra moscheilor din Christchurch de anul trecut și erupția vulcanică de pe White Island.

Partidul Laburist, din care face parte, este în poziția de a câștiga singur alegerile, fără a mai avea nevoie de formațiunile politice mai mici cu care a format o coaliție în perioada mandatului legislativ care se încheie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău