Alegerile din Găgăuzia pot fi validate

  • 22 Martie 2015 20:30
Alegerile din Găgăuzia pot fi validate

Până la ora 18.30, rata de participare la alegerile din Găgăuzia a fost de 52 la sută, ceea ce înseamnă că alegerile pot fi validate.

Potrivit legislației din regiune, pentru validarea rezultatelor alegerilor este necesară prezența la vot a 50% din alegătorii înscriși pe liste, transmite IPN.

Președintele Comisiei Electorale Comrat, Valentin Cara, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că cei mai activi au fost locuitorii din Comrat, unde rata de participare până la 18.30 a fost de 53,6%. La Ceadîr-Lunga aceasta a constituit – 51%, iar la Vulcănești– 49,9%.

Valentin Cara a menționat că, în ceea ce ține furtul celor circa 100 de buletine de vot de la o secție de votare din Comrat, Procuratura Găgăuziei a transmis Inspectoratului Poliției din Comrat toate materialele. Procuratura solicită investigarea tuturor circumstanțelor în care buletinele au dispărut. De asemenea, s-a solicitat investigarea cazului din Dezghingea, unde ștampila de vot a fost ruptă.

Potrivit Centrului „Piligrim-Demo” din Comrat, care monitorizează alegerile, incidente majore în cadrul procesului de votare nu au fost sesizate, cu excepția celor 100 de buletine care au dispărut și deteriorarea ștampilei la secția de votare din Dezghingea. De asemenea, la Vulcănești mai mulți alegători și-au făcut public votul în secția de votare. În trei sate, observatorii centrului au sesizat agitație electorală în favoarea unor candidați, iar în alte localități s-a încercat influențarea votului alegătorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău