ALEGERI UNGARIA | Victorie detașată a partidului Fidesz, condus de premierul Viktor Orban

  • 09 Aprilie 2018 07:54
ALEGERI UNGARIA | Victorie detașată a partidului Fidesz, condus de premierul Viktor Orban

Partidul de guvernământ Fidesz și-a asigurat o majoritate de două treimi și în viitorul parlament al Ungariei, obținând potrivit rezultatelor preliminare anunțate de autoritatea electorală națională 133 de mandate parlamentare din cele 199, informează Reuters.

Liderul Fidesz, premierul Viktor Orban, și-a asigurat astfel al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului de la Budapesta.

"Am câștigat, Ungaria a câștigat o mare victorie", și-a anunțat Orban susținătorii adunați în număr mare în apropiere de Dunăre, la Budapesta. "Am lăsat în urmă o mare bătălie, am obținut o victorie crucială, avem șansa de a apăra Ungaria", a declarat politicianul naționalist de dreapta.

Premierul le-a mulțumit liderilor din Polonia care l-au susținut, iar primele felicitări pentru victorie le-a primit de la Marine Le Pen, președinta Frontului Național din Franța, de extremă dreaptă, remarcă Reuters.

După numărarea a 93% din voturi, pe locul al doilea în alegeri s-a plasat Jobbik, care va ocupa 26 de locuri în viitorul parlament ungar, iar pe locul al treilea Partidul Socialist, cu 20. Liderii ambelor formațiuni - Gabor Vona, respectiv Gyula Molnar - și-au anunțat demisiile.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău