Alegeri SUA | Hillary Clinton are doar un punct avans în fața lui Donald Trump, conform sondajelor

  • 30 Octombrie 2016 19:37
Alegeri SUA | Hillary Clinton are doar un punct avans în fața lui Donald Trump, conform sondajelor

Solidaritatea tot mai mare a republicanilor față de Donald Trump l-a ajutat să se apropie la o diferență de doar un punct procentual față de adversara democrată Hillary Clinton, în timp ce liderii republicani care l-au criticat au pozitii vulnerabile, potrivit unui sondaj Washington Post / ABC News.

Majoritatea potențialilor alegători au semnalat că nu sunt influențați de hotărârea FBI de a relua ancheta în cazul emailurilor private ale lui Hillary Clinton. Peste 60% dintre alegători susțin că noua investigație FBI nu reprezintă nicio diferență pentru ei, în timp ce 34% tind să nu o mai voteze pe democrată, potrivit sondajului The Washington Post / ABC News efectuat in perioada 28-29 octombrie, transmite HotNews.ro
 
La nivel general, Hillary Clinton este creditată cu 46% din voturi, iar Donald Trump s-a apropiat la doar un punct procentual, fiind la nivelul de 45%. Gary Johnson, candidatul Partidului Libertarian, are 4%, iar Jill Stein, de la Partidul Verzilor, 2%. În urma cu o saptămână, Hillary Clinton avea un avans de 2% în fata lui Donald Trump (47-45%).
 
"Solidaritatea din ce in ce mai mare a republicanilor a contribuit la creșterea susținerii pentru Donald Trump. În randul simpatizanților republicani, Donald Trump are o susținere de 87%, față de 83% acum o săptămâna, și comparativ cu popularitatea de 88% a lui Hillary Clinton în randul electoratului democrat", explica ziarul The Washington Post.
 
În același timp, lideri republicani care nu îl mai susțin pe Donald Trump, precum Paul Ryan, președintele Camerei Reprezentanților, tind să se confrunte cu reacții din partea electoratului. Sondajul releva ca 48% dintre alegătorii republicani și independenți dezaprobă puternic decizia lui Paul Ryan de a se distanța de Donald Trump, iar alți 18% o dezaprobă într-o măsură moderată.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău