Alegeri SUA | Detalii de atmosferă: Proteste în sânii goi, cozi la secțiile de votare și legalizarea marijuanei

  • 09 Noiembrie 2016 07:09
Alegeri SUA | Detalii de atmosferă: Proteste în sânii goi, cozi la secțiile de votare și legalizarea marijuanei

Doua femei au protestat în sânii goi la o secție de votare din New York, unde Donald Trump a votat pentru alegerile prezidențiale din SUA. Imaginile topless ale femeilor au fost postate pe Twitter de Sharon Clott, director adjunct la revista People, potrivit The Telegraph.

Un banner care-l promova pe candidatul Donald Trump a fost furat din Park Ridge și înlocuit cu unul care o susîine pe contracandidata sa, potrivit Chicago Tribune.

Avem si o plangere împotriva lui Eric Trump, fiul candidatului republican, după ce a postat pe Twitter o poză cu buletinul său de vot (The Guardian). Plangerea a fost depusă de Coaliția Democrata Împotriva lui Trump la Biroul Electoral din New York.

Eric Trump a șters, între timp, postarea de pe Twitter. Legea din New York interzice documentarea votului ăi a fost interpretată în ultimii ani ca interzicând fotografierea cu telefonul sau selfie-urile cu buletinul de vot.

Mormantul lui Susan B. Anthony (o luptătoare pentru drepturile femeilor) din Rochester, New York, a devenit locul de pelerinaj pentru sute de alegători care sarbătoresc potențialul succes al lui Clinton, ca prim președinte de sex feminin al SUA, noteaza The Guardian.

Întrebat cu cine a votat, Donald Trump a răspuns, glumind, că s-a confruntat cu o decizie dificila, relateaza The Guardian.

Într-un interviu acordat pentru Philly.com, Stevie Wonder a declarat ca Trump, ca și președinte al SUA, este echivalent cu Wonder însuși, conducând o mașina, informează The Guardian.

Americanii din câteva state au fost invitați să se pronunțe marți, la urne, și asupra legalizării marijuana în scop de relaxare și a cannabisului în scopuri medicale. Cetățenii din California se pronunță și asupra posibilei aboliri a pedepsei cu moartea și a obligativității folosirii prezervativelor în filmele pentru adulți, anunta Sky News.

Candidatul republican Donald Trump, pe de altă parte, a dat în judecată statul Nevada, unde programul unei secții de votare a fost prelungit saptămâna trecută, pentru votul anticipat. Pe de altă parte, Democrații au depus mai multe plangeri la poliție acuzând că anumite grupări organizate de susținatori ai lui Trump harțuiesc cetățenii la vot.

In mod real, nu s-au raportat probleme majore la alegerile prezidențiale de marti, din SUA, relateaza Reuters, citat de Hotnews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău